...
Sea Nymph - kruti prirodni sapun za piling

Brand hrvatske prirodne kozmetike koji je predstavio britanski medijski gigant – Vogue 1

Primjer da se poslovna ideja može razviti bilo gdje i u bilo kojim okolnostima i dosegnuti svjetski uspjeh, hrvatska je poduzetnica Jelena i njezin brand prirodne kozmetike koji intenzivno razvija od 2016. godine.

IZVORNO HRVATSKA PRIRODNA KOZMETIKA

Naime, ova simpatična vlasnica branda hrvatske prirodne kozmetike Silvan, ideju za pokretanjem vlastitog poslovanja dobila je jedno – kako sama kaže – sasvim obično popodne gledajući televiziju. Kao magistra edukacije povijesti umjetnosti i engleskog jezika stvorila je zatim brand Silvan s vizijom istovremenog ujedinjavanja simbola hrvatske kulture, prirodnog načina brige o sebi i života u suživotu s prirodom.

Kroz opisani neobičan, ali interdisciplinarni pristup dizajnu i proizvodnji prirodne kozmetike, Jelena je uspjela obuhvatiti hrvatsku kulturu, povijest i tradiciju kroz izvanrednu priču inspiriranu umjetnošću ilirskog naroda – čiji se bog divlje prirode, šume i pašnjaka zvao Silvan. Dizajn pakiranja proizvoda tako je rezultat geometrijskih motiva prapovijesne ilirske kulture.

Ipak, da ne bi sve ostalo na besprijekornom vizualnom identitetu, za napomenuti je da je Jelena brand svoje prirodne kozmetika razvila tek nakon što je završila sve odlučujuće edukacije o proizvodnji visokokvalitetne kozmetike za njegu kože, kao i one o zdravstvenim i sanitarnim uvjetima potrebnima za proizvodnju iste.

PAKIRANJE PREMA NAČELIMA ODRŽIVOSTI

Međutim, tu nije stala. Posvećena načelima održivog razvoja i suživota s prirodom, odlučila je da će svi sastojci koji se koriste pri izradi njezine prirodne kozmetike, ali i sam dizajn sastava pakiranja promicati održivosti i život bez otpada. Zato ćete se zasigurno iznenaditi kad vam kažemo da je pakiranje svakog proizvoda napravljeno od biorazgradivog papira u koji su ugrađene sjemenke livadnog cvijeća. Drugim riječima – pakiranje možete u cijelosti zasaditi.

”Pakiranje se stavlja u teglicu za cvijeće ili u otvoreni vrt (još bolje), prekriva tankim slojem zemlje te zalijeva i drži na suncu. Papir će se vrlo brzo razgraditi, a iz sjemenki će kroz nekoliko tjedana niknuti livadno cvijeće – nikada ne znamo koje, jer je riječ o različitim vrstama. Htjeli smo da bude iznenađenje, da nas priroda svaki put ponovno iznenadi svojom ljepotom.”

Nakon što je uz pomoć najbližih sredila proizvodni prostor (u mjestu Kljake u Šibensko-kninskoj županiji) i ispunila sve zakonski propisane uvjete, kao i ishodila potrebne dozvole – svoju je ideju odlučno provela u djelo.

Rezultat njezinih kontinuiranih nastojanja prepoznaju žene (i muškarci) diljem svijeta.

VOGUE PREDSTAVIO HRVATSKU PRIRODNU KOZMETIKU

Da je tome tako govori činjenica da je kvaliteta prirodne kozmetike branda Sivlan prepoznata i od strane britanskog izdanja kultnog časopisa Vogue. Naime, Vogue je u sklopu kampanje Vogue’s Beauty Secrets, ovaj poseban hrvatski proizvod predstavio svojoj milijunskoj publici.

Silvan je nadalje predstavljen i u sklopu Waste Free Planet edukacijske platforme koja za cilj ima promicanje održivosti i života bez otpada. Sjedište ove posebne edukacijske platforme nalazi se u Australiji, a koliki je njihov globalni utjecaj govori činjenica da na Instagramu imaju više od 440 000 pratitelja. O Silvanu je izašao članak u prvom izdanju njihovog online časopisa (naslov: Sustainable Packaging – Is there such a thing?), pa je ovaj hrvatski proizvod još jednom – i to više no uspješno – predstavljen međunarodnoj publici.

Osim Vogue-a, suradnju Silvan ostvaruje i s Mastercardovim projektom Priceless Croatia, putem čije se web stranice možete počastiti kompletom ovih posebnih prirodnih kozmetičkih proizvoda za njegu kože.

Za napomenuti je i da je prirodna kozmetika branda Silvan izabrana između više od 120 prijavljenih projekata i kao jedan od 5 projekata pobjednika natječaja „Odvažna“ (više na linku) u sklopu kojeg su tvrtke Ikea Hrvatska i Mastercard u suradnji sa Zakladom Solidarna i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj dodjeljivali bespovratna sredstva za jačanje ženskog poduzetništva.

Sama Jelena je na 5. jubilarnom Kongresu poduzetnica Hrvatske i regije, održanom 08. ožujka 2020. u Zagrebu, od kolegica poduzetnica dobila priznanje za svoj rad te joj je uručena nagrada za ”Najpoduzetnicu 2020.” u kategoriji ”Najpočetnica”.

SAPUNI OD NAJKVALITETNIJIH PRIRODNIH SASTOJAKA

Proizvode hrvatskog branda Silvan danas možete pronaći u DM prodavonicama diljem Lijepe naše, a birati možete između:

  • BLACK & PURE, sapun od aktivnog ugljena s eteričnim uljem čajevca – za čišćenje lica (Kombinacija eteričnog ulja čajevca i aktivnog ugljena namijenjena čišćenju lica. Lice se navlaži vodom, a sapun nanosi kružnim potezima. Rezultat je sivkasta pjena koja se lako uklanja vodom te čista i mekana koža lica).
  • SEA NYMPH, sapun od kokosa s morskom soli i jojobom – najbolji kao piling prilikom tuširanja (Morska sol uklanja toksine s kože dok istovremeno pomaže pri apsorpciji hranjivih tvari iz ulja jojobe. Sapun stvara bogatu pjenu uz opuštajući miris eteričnog ulja mandarine).
  • MILK&HONEY, sapun od kozjeg mlijeka, meda od drače i eteričnim uljem lavande (Receptura koja se stoljećima tradicionalno upotrebljava u njezi kože – čini kožu mekanom i hidratiziranom dok je za mirisnu notu zaslužno eterično ulje lavande). 

Mi se svakako veselimo Jeleninim daljnjim uspjesima i novitetima iz njezine radionice, a vas pozivamo da komentarima i kupnjom hrvatske prirodne kozmetike ohrabrite ovu odvažnu djevojku, koja je živi dokaz da se za ideju isplati boriti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)