...

Dječja igra koja edukacijskim sadržajem doprinosi odgoju i razvoju djeteta 1

Dječja igra je možda i najvažniji dio svakog odgoja. Ipak, mislimo da ćete se svi složiti da je jedan od možda i najvećih izazova roditeljstva koji se razvio u posljednjih desetak godina – ”borba s ekranima”. Naime, svi nam poznati mališani posežu za uređajima koji nas okružuju. S druge strane, naša zabrinutost za to kako će se isto odraziti na njihov cjelokupni razvoj – ne prestaje.

Ako nas pitate – dio rješenja se krije u dobrim starim ”staromodnim” igrama.

Zato smo vam danas odlučili predstaviti Marinu i Filipa i njihov hvalevrijedan brand Riblja priča. Dječja igra branda Riblja priča je edukativan memory Jadranska priča – osvježenje i rješenje za sve roditelje koji teže dječjim igrama educirati dijete. Odnosno, pažnju djeteta što dulje zadržati bez i izvan dosega šarenih i sveprisutnih ekrana.

Marina i Filip dva su magistra agronoma i supružnika koji su se kroz život povezali s morem. I dok je Filip na obali Lijepe naše odrastao, Marina je kroz znanstveno-nastavni rad more proučavala. Kroz istraživanja, spoznala je da Hrvati jedu premalo ribe. Iz istog su razloga zajedno pokrenuli blog s ciljem promocije konzumacije ribe.

Na blogu opisuju pripremu ribljih i drugih morskih jela, ali i dijele edukativne savjete o nutricionističkoj važnosti ovakve vrste prehrane.

RODITELJSTVO KAO INSPIRACIJA

Kad su postali roditelji, Marina i Filip tražili su način kako da stečena znanja prenesu i svojoj malenoj djevojčici. Tako je nastao memory Jadranska priča od 24 kartice (12 parova) u kojem se spominju neki od najvažnijih stanovnika našeg Jadrana – raža, hobotnica, sipa, morski jež, orade i drugi. Edukativni memory dolazi s popratnom brošurom o zanimljivostima života svakog od spomenutih morskih organizama i personaliziranom karticom za svakog malog vlasnika.

U svakom slučaju, Marina i Filip napominju kako se svi ciklusi proizvodnje odvijaju u Hrvatskoj. Navedeno uključuje izrade ilustracija, pripreme za tisak, tisak, pakiranje i prodaju. Posebno su zahvalni i ponosni na ilustracije Jadranske priče koje su izradili poznati i sjajni hrvatski ilustratori – Tena Letica i Ivan Dilberović.

Mi im želimo svu sreću u daljnjem radu i s veseljem iščekujemo novi proizvod koji su nedavno najavili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)