...
svilene gumice za kosu

Gumice za kosu branda Laštik koje kriju poruku puno važniju od ljepote 2

Kada iza samog poduzetničkog pothvata postoji i plemenita ideja – onda je brand koji nastane iz takve kombinacije vrijedan posebne pažnje. Jedan od takvih je i hrvatski brand gumica za kosu – Laštik (IG: @lastik.scrunchies)* iza kojeg stoje majka i kći – Branka i Aleksandra koje su nam ispričale svoju poduzetničku, ali i životnu priču.

*(poklon za nju?)

”IDEJA SE POJAVILA NEPLANIRANO”

”Ideja o osnivanju Laštika pojavila se neplanirano. Međutim, kad smo je počele razmatrati – sve se vrlo brzo posložilo i nove su zamisli navirale same od sebe” – priznaje nam Aleksandra i dodaje: ”budući da iza sebe već imam jednu uspješnu tvrtku (@indigo.weddings) – sam postupak osnivanja Laštika bio je vrlo brz”.

Aleksandra je svoju prvu tvrtku osnovala sa samo 24 godine, kada se počela ozbiljnije baviti fotografiranjem vjenčanja. Iako vrlo uspješna, zbog prošlogodišnje i trenutne pandemijske situacije Aleksandra je fotografiranje stavila na čekanje i gotovo se u potpunosti posvetila novom projektu.

Prilikom razvitka same ideje, Branka i Aleksandra posvetile su se svim detaljima. Za Laštik su tako kreirale vizualni identitet, pakiranje i dizajn, ali i osmislile plemenitu svrhu.

POMAGANJE ZAJEDNICI KAO MISAO VODILJA

”Surađujemo s Sigurnom kućom Istre, jer želimo doprinijeti podizanju razine znanja i svijesti o oblicima nasilja u obitelji, obzirom da smo ga i same doživjele. Znamo koliko je važno imati potporu i koliko je hrabrosti potrebno za potražiti pomoć”.

Branka i Aleksandra na isti način kroz Laštik, zajedničko vrijeme i poduzetničko djelovanje žele pomoći žrtvama nasilja, osobito ženama i djeci.

Naime, u razgovoru s curama iz Sigurne kuće, sve su se složile da je žena – iako često najveća žrtva – ujedno i rješenje problema. Žena je ta koja može i mora odlučiti poduzeti mjere, prijaviti nasilnika, potražiti pomoć. Nažalost, strah u takvim trenucima često prevlada. Ipak, upravo je žena ta koja ga mora naučiti prepoznati, suprotstaviti mu se, suzbiti ga i pobijediti u sebi. Jer dom i obitelj moraju biti sigurno mjesto.

U kontekstu vrsta nasilja, cure su i posebno napomenule kako je svako nasilje – nasilje. I fizičko i psihičko. Sva ostavljaju dugotrajne posljedice i nikad ne donose ništa dobro.

Zato su s projektom Laštika i one odlučile pomoći podizanju svijesti i kreiranju sigurnije budućnosti. .

Sada mi želimo biti one osobe koje su nama trebale, a kojih je rijetko bilo.” – priznaju iskreno.

LAŠTIK – PRIRODNI MATERIJALI ZA PRELIJEPE DETALJE

Za svoje gumice za kosu cure u proizvodnji koriste samo prirodne materijale i to isključivo stopostotnu svilu ili lan. Radi se o tkaninama koje su za kosu najzdraviji, obzirom da minimaliziraju oštećenja vlasi. Svaka gumica u izradi prolazi kroz ruke ovih dviju hrabrih žena, a rezultat je unikatan (i prelijep) ukras za kosu.

Gumice za kosu branda Laštik trenutno se mogu naručiti u četiri veličine, a dio iznosa ostvarenog svakom prodajom donira se Sigurnoj kući Istre. Svaki kupac tako postaje sudionik humanitarnog pothvata.

Ohrabrite i vi misiju branda Laštik – komentarima, dijeljenjem i/ili narudžbom, jer Branka i Aleksandra to su zasigurno višestruko zaslužile.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)