NAKIT

ručno rađeni nakit

A.Rechine natural jewelry

U jednom posebnom hvarskom ateljeu nastaju A.Rechine - jedinstvene kolekcije nakita posebnom tehnikom nanošenja polimerne smole i ručnog oblikovanja lijevanja srebra 925. Ovaj ručno rađeni nakit stvara se kroz desetak koraka, koji uključuju ručno branje autohtonog bilja i cvjetova stonske soli te njihovu stabilizaciju (prirodnu prezervaciju) kako bi se mogle naći u srcu svakog od komada nakita. Na njih se zatim satima nanose slojevi polimerne smole kako bi se dobio rezultat koji prikazuje ono najljepše od prirode, ali prožeto i ljubavlju prema hrvatskoj baštini.

ručno rađeni nakit

Birdy Creative Studio

Ručno rađeni nakit koji nastaje pletenjem žice i oblikovanjem fimo mase ili nizanjem perlica (ogrlice i narukvice). Uz nakit, u ponudi i oslikane šalice koje se oslikavaju putem boja za porculan pa zatim suše i peku u pećnici. Iza svega stoji jedna vrlo kreativna ekonomistica, koja se nada nastaviti stvarati i svojim ručnim radom uveseljavati (i uljepšavati) svijet oko sebe.

ručno rađeni nakit

Formula a+b

Mali brand nakita od epoxy smole iz Dubrovnika. Svaki komad nakita se izrađuje po narudžbi u dogovoru s klijentom. Epoxy oblici se izlijevaju ručno s puno pažnje i strpljenja, a zbog svoje lakoće je ovaj nakit nosiv u svim prigodama (ne opterećuje uši). Tatjana se - kao i mnoge druge naše poduzetnice - s epoxy smolom počela baviti u dugim pandemijskim danima, a danas joj nije žao, jer njezin Formula a+b raste svakim danom, kao i lista čekanja za njezin unikatan ručno rađeni nakit.

ukrasi za kosu za svadbe

Irena Vučinić Art Jewelry

Romantični i estetski besprijekoran nakit/ukrasi za kosu, u obliku vjenčića, češljića ili špangice. Idealni za svečane prilike, posebno vjenčanja. Ručno rađeni nakit od najkvalitetnijih materijala.

ručno rađeni nakit

Laridae Design

Nakit Laridae stvoren je za snažnu ženu koja vješto koketira s romantičnom i pomalo divljom stranom sebe. Uostalom, brend je i nastao kao produkt strasti i ljubavi prema modi i nakitu. Inspiriran boho stilom, prirodom i geometrijom, a ukomponiran u suvremeni dizajn ovaj se nakit vjerno prilagođava današnjoj ženi koja traži sve na jednom mjestu. U svaki komad nakita utkano je puno pažnje i ljubavi kako bi ste se osjećali uistinu posebno dok ga nosite.

ručno rađeni nakit

Lunette

Naušnice od medicinskog čelika u zlatnoj i srebrnoj varijanti sa perlicama od stakla, češkog kristala ili riječnim biserima koje dolaze u različitim veličinama i bojama - rad su dviju hrvatskih poduzetnica i zaljubljenica u nakit. Ovaj - u potpunosti ručno rađeni nakit - odiše profinjenom elegancijom i nenametljivom ljepotom.

nakit medaljoni

Lykke

''Lykke je jedinstven i dragocjeni nakit koji se njeguje, a potom prenosi kroz generacije.'' Posebni su svakako njihovi mirisni medaljoni koji se otvaraju i zatvaraju na magnetić. Unutar medaljona se stavljaju spužvice natopljene eteričnim uljima ili odabranim parfemom, čiji miris ostaje postojan danima. Iza cijele priče stoje Darija i Krešimir, poslovni i privatni partneri koji su svoju ljubav podijelili sa svijetom kroz jednu ovako divnu poduzetničku priču.

narukvice od dragog kamenja

Nastja - meaningful jewellery

Mali brand nakita čije su kolekcije uglavnom minimalističke, s dragim i poludragim kamenjem kao centralnim motivima. Ova se uspješna poduzetnička priča temeljeni na vjerovanju da drago i poludrago kamenje ima pozitivno djelovanje na ljude.

ručno rađeni nakit perlice

Neez

Simpatična Bernarda i njezina sestrična Nika - stoje iza novog branda nakita koji u prvi plan vraća - perlice. Omiljene nam perlice bile su nam obvezne sastojak djetinjstva, ali moramo priznati da smo ih u odrasloj dobi - pomalo nepravedno - zapostavili. Zato nas ove cure nostalgičnim narukvicama, privjescima, ogrlicama, lančićima za naočale i nanogicama vraćaju u prošlost kako bi smo se bar na trenutak u svakodnevnici prisjetili koliko smo bezbrižni bili. Svi se proizvodi po želji mogu personalizirati, raditi u paru i naručiti preko webshopa ili IG profila.

narukvice od poludragog kamenja

O ∙ GLINA handmade

Sara izrađuje funcionalne i dekorativne predmete te suvenire od air dry gline inspirirane prirodom. Međutim, posebno je ponosna na difuzor narukvice od poludragog kamenja u kombinaciji s vulkanskom lavom i drvenim perlama na koje se može kapnuti eterično ulje pa mirišu gdje god krenuli! Nesvakidašnje u njezinoj ponudi su i preslatki handmade difuzori za auto rađeni od gline prema otiscima lišća i/ili motivima oblaka, morskog vala ili kaktusa (dolaze uz eterična ulja).

nakit za vjenčanje

PERLET

Brand specijaliziran za izradu ukrasa za kosu za vjenčanja. Svaki i najmanji detalj ovih romantičnih ukrasa izrađuje se ručno i priprema danima. Grančice se pletu od fine žice, staklenih perli i Swarovski kristala, a cvjetići i listići se bruse i ručno bojaju - latica po latica. Sve prolazi vrlo strogu kontrolu vlasnice Grete, mame i poduzetnice, koja je u radu posvećena isključivo vrhunskoj kreativnoj estetici i osjećaju za lijepo.

ručno rađeni nakit

Una Sjora

Una Sjora je hrvatski brand specijaliziran za visokokvalitetni i pristupačan vodootporan nakit. Sav nakit izrađen je od 14k ili 18k pozlaćenog nehrđajućeg čelika - koji je ekološki najprihvatljiviji materijal u svijetu nakita. Budući da se sam brand vodi načelima održivosti i etike - njihov je nakit dugotrajan i 100% se može reciklirati. Zbog nevidljivog sloja kojim je premazan nakit branda Una Sjora ne gubi boju, niti tamni - obzirom da ne dolazi do oksidacije. Zato ga može bezbrižno nositi u teretanu, bazen ili na plažu. Sve skupa dolazi zapakirano u elegantnoj, ali održivoj ambalaži.