...
dekoracije za dom

Orginalne (personalizirane) dekoracije u izvedbi supermame i superpoduzetnice! Leave a comment

Dragi ljubitelji malog hrvatskog poduzetništva i svi koji se tako osjećaju – danas o jednoj supermami, superpoduzetnici i njezinom super brandu Mayolis Home Decor. Nadamo se da će i vas Majina priča inspirirati, jer radi se o jednoj zaista posebnoj ženi. Ona i dekoracije koje izrađuje su sve – osim tipične.

POKRENUTI POSLOVANJE U TRUDNOĆI?

Maja je Mayolis Home Decor pokrenula u 6. mjesecu trudnoće (!) – u iščekivanju svoje treće djevojčice!

Tijekom treće trudnoće, ona i suprug investirali su u proizvodne strojeve, pa je dane do poroda provodila u radioni, učivši o alatima, kompjuterskoj pripremi, obradi i drugim stolarskim vještinama.

Nisam tip domaćice pa me frustrirala činjenica da ću još koju godinu biti doma. Priznajem, bilo je teško jer nisam imala od koga učiti i sve sam nekako morala sama. Kako sam oduvijek snalažljiva puno sam toga saznala i naučila preko interneta, počevši od mehanike pa sve do informatičkog dijela pripreme i povezivanja sa strojem. Bilo je tu svega – propalih projekata, suza za uništenim proizvodima, utrošenim novcem, vremenom, odustajanja. Ali, sve je to škola, a suze pripisujem hormonima. Sada se toga prisjećam sa smijehom i velikom zahvalnošću što sam imala snage i priliku učiti na vlastitim greškama. Nisam ni znala da sam baš toliko uporna i tvrdoglava. Bližio se termin, a ja sam još uvijek držala bušilicu u ruci i gegala se s ogromnim trbuhom po radioni.”

Kad se malena rodila i napunila dva mjeseca, Maja je počela koristiti marame i nosiljke i vratila se u radionu. Kaže da nikad takav izazov prije nije iskusila – ”uskladiti dojenje, presvlačenje, uspavljivanje i igranje s rezanjem, šmirglanjem i bojanjem natpisa bilo je u najmanju ruku smiješno” – iskreno priznaje. Ipak, kad je na red došlo puzanje uzela je duži godišnji kako svoju djevojčicu ne bi uskratila za pažnju koja joj je bila potrebna.

PREPOZNATLJIVA PO PERSONALIZIRANIM DEKORACIJAMA, RUČNO RAĐENIM UKRASIMA I ”KROOG” NATPISIMA

Nakon što je i najmlađa djevojčica krenula u vrtić – u potpunosti se posvetila razvoju branda, u sklopu kojeg proizvodi personalizirane natpise, ručno rađene ukrase i dekoracije. Prepoznatljiva je po ”kroog” napisima, za koje kaže da ih izrađuje s velikom strašću i ljubavi.

Sve Majine radove karakterizira originalnost, posvećenost svakoj od narudžbi te neizostavna “handmade” – ručna izrada. Ponekad, ako ima puno narudžbi, mora uzeti dan pauze jer je od suhoće i ostalih faktora pri obradi ruke znaju odviše boljeti. Te dane ipak iskoristi za pripreme, odgovaranje na upite, razvoj marketinga, knjigovodstva, nabave…

Nastojim biti poštena i iskrena prema svojim kupcima, a ponekad i previše sebe dajem. Ipak, smatram da što više dajem to ću više i primiti. Makar to bilo u nekom nematerijalnom smislu poput urednih platiša ili lojalnih kupaca. Do sad se pokazalo kao dobar recept i osjećaj je predivan.

Maja najviše izrađuje dekoracije za dječje sobe, baby kutke, dječje rođendane, krstitke, krizme, pričesti, vjenčanja, privatne domove, poslovne prostore i foto scene. Ipak, sve više je kontaktiraju i tvrtke kojima radi logo natpise, jer im se sviđa rustikalni stil. S druge strane, razni fotografi koriste njezine dekoracije za svoje “photoshooting-e”, a mladenci često za dekoriranje svadbenog stola ili kao dekoraciju na ulazu u restoran ili crkvu. Njezini su predmeti često i orginalni pokloni kumova za krstitke kumčeta.

Ipak, njezine tri djevojčice i suprug su joj uvijek na prvom mjestu, ali i izvor iznimne inspiracije.

”Ja sam mama3 na treću, a on je tatan (na n-tu) jer tko bi još izdržao tri male curke i njihove željice plus suprugu koja skoro uvijek ide linijom težeg otpora i ne zadovoljava se prosječnim životom, poslom i majčinstvom?

SAVJETI ZA NOVE PODUZETIKE?

Kad smo upitali Maju kako joj sve to uspijeva i koji bi savjet dala mladim poduzetnicima na početku, odgovorila je:

Dovoljno je da prvo sami ČVRSTO vjerujete u sebe, svoje ideje i da vi to možete iako drugi ne vjeruju. Zatim (ako imate tu sreću) podrška još barem jedne osobe, životinje, ustanove – da bude lakše u teškim trenucima.

Nadalje, a S poslovne strane – par mjeseci istraživanja i isprobavanja, što raditi, kako i gdje. Strpljenje, jer takve stvari ne idu preko noći. Odrediti smjer i ciljnu skupinu. Raspitati se i biti zdrava konkurencija. Raditi “kako spada”, a ne na pola ili tek toliko da se nešto radi. Biti svoj. Biti maštovit. PITATI sve što ne znate ili vas zbunjuje.

I zadnje, morate voljeti rad. Bude teško, naporno, ali sam znaš koliko možeš, a vjerojatno možeš i puno više.

Mi se Maji zahvaljujemo na suradnji i fotografijama, a vama predlažemo da škicnete njezine radove na web stranici, instagram profilu ili FB stranici branda Mayolis Home Decor.

p.s. pogledajte i priče o našim drugim poduzetnicima u kategoriji Uređenje doma za: biljke i terariji, dekoracije od epoksi smole, sjedalice, posuđe od drva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)