...
Prikaz proizvoda prirodne kozmetike hrvatskog branda

Prirodna kozmetika koja kroz nazive, priče i sastojke predstavlja skrivene ljepote Lijepe naše. Leave a comment

Prirodna kozmetika dviju prijateljica Blanke i Antonije – cura iza branda 757 Natural Cosmetics – još je jedna posebna hrvatska poduzetnička priča. One nam kažu da su našu Hrvatsku – zemlju punu jedinstvenih prirodnih ljepota – odlučile predstaviti svijetu na malo drugačiji način.

Naša misija je razviti 757 prirodnih proizvoda koji predstavljaju 757 prirodnih ljepota, odnosno 757 fragmenata Hrvatske”.

ZAŠTO 757 PROIZVODA?

Cure su izdvojile kategorije prirodnih ljepota, imenovale po istima linije proizvoda te sad – unutar istih – neprestano razvijaju novu prirodnu kozmetiku. Drugim riječima, kategorija njihovih proizvoda ‘‘The Blues” predstavlja 602 otoka i otočića Hrvatske, kategorija ‘‘The Greys” – 78 planina, ”The Whites”34 riijeke, a ”The Blacks”24 prirodna jezera, dok ‘‘The Greens” predstavlja 19 nacionalnih parkova i parkova prirode.

Na svakom se proizvodu ujedno nalazi i priča o prirodnoj ljepoti koju isti predstavlja. Na taj se način šira publika jednostavno upoznaje sa skrivenim čarima mjesta.

Ujedno, cure naziv svakog proizvoda smišljaju na način da igrom riječi povežu priču sa zanimljivošću ili s imenom mjesta kojeg kozmetika predstavlja.

Primjerice, sapunčić imena ”The King Alminty” predstavlja otočić Kraljevac. Naime, legenda kaže kako je otočić ime dobio po kralju Beli IV. koji se jednom davno na njemu skrivao. Međutim, kako je dominantni miris proizvoda menta, izraz ”Almighty” simpatično je zamijenio izraz ”Alminity”.

S druge strane, No Man’s Land predstavlja Veliku Palagružu, nenaseljeni otočić, poznat po strmim obroncima, neprijateljskoj stjenovitoj obali i svjetioniku.

‘Čitavu priču smo započele s kategorijom ”The Blues” koja predstavlja otoke i otočiće. U liniji ”The Blues” tako imamo 6 vrsta prirodnih sapuna. Svi naši sapuni u kategoriji ”The Blues” bazirani su na eskta djevičanskom maslinovom ulju, kokosovom ulju i shea maslacu. Proizvode se hladnim postupkom, suše mjesec dana i ručno obrađuju. Svaki od njih dolazi u dva različita pakiranja: 60g i 15g.”

”ZA SURADNJU NAM JE NABITNIJE MEĐUSOBNO POVJERENJE”

Ove talentirane cure – Blanka, magistrica agronomije i Antonija, magistrica poslovne ekonomije proizvodnju su uspostavile u Žrnovnici – malom mjestu kraj Splita.

”Kako zbog opsega posla više nismo u mogućnosti sve raditi zajedno, podijelile smo aktivnosti. Međutim, temeljna nam je filozofija da svaka detaljno poznaje posao druge kako bismo mogle zajednički donositi odluke. Ispostavilo se da je ovo super kombinacija, jer znanje jedne nadopunjuje znanje druge. Naravno, nekad nije jednostavno i kroz cijeli proces učimo jedna od druge, ali mislimo da tako mora biti ukoliko želimo rasti. Smatramo da je najbitnije povjerenje među nama i da je kompromis rješenje za svaki problem. Međutim, ovdje želimo spomenuti i veliku potporu obitelji i prijatelja, jer bez njih sigurno ne bismo uspjele.”

Za napomenuti je i da cijelokupno poslovanje temelje na održivom razvoju i društvenoj odgovornosti. Sva njihova kozmetika proizvodi se od prirodnih sastojaka, ručno izrađeni i obrađenih, a dolazi u 100% reciklirajućoj ekološkoj ambalaži.

SURADNJE i BUDUĆNOST

Ne treba posebno isticati kako se prirodna kozmetika branda 757 Natural Cosmetics već nalazi u cijelom nizu designer concept trgovinaIsola (Hvar), Life According to Kawa (Dubrovnik), GetMore (Split), More-eco souvenir shop (Split), Krug (Split), BAG & CO (Split), Divino (Hvar), Aneri (Zadar), NuShu (Čakovec), L’aar (Pula), Art Shop Unique (Primošten), GalerijaBrek (Rovinj), Panula (Rovinj), Dalmatian Coast Concept (Šibenik), Croatia in a Box (Rijeka) i LP Design (Zagreb), suvenirnicama, dućanima prirodne kozmetike i hotelima.

Međutim, zanimljivo je i da od početka poslovanja nude ”kastomizaciju” (prilagodbu) proizvoda. Na taj način fokus šire na dodatne potencijalne zainteresirane kupce, posebno poslovne (poslovni pokloni za posebne prigode ili događaje), a zatim i hotele, vile i apartmane (poklon paketi za goste kao jedinstveni suvenir iz Hrvatske) te mladence (zahvalnice za vjenčanja). U sva tri segmenta do sada su imale uspješne suradnje, a želja im je i dalje širiti ovakav vid poslovanja u budućnosti.

Naravno, i Vi svoj ”fragment Hrvatske” možete naručiti putem njihove internet stranice.

p.s. više o hrvatskoj prirodnoj kozmetici pročitajte i u našoj objavi o brandu Silvan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)