...
dječja moda

Haljine za djevojčice sa stavom i osjećajem za lijepo! [MINAMI]

Mislimo da je došlo vrijeme da predstavimo i jedan divan hrvatski brand dječje odjeće. S naglaskom na haljine za djevojčice Minami (@minamimagic) polako, ali sigurno pronalazi svoje mjesto na tržištu.

Zato smo odlučili porazgovarati s Željkom – kreatoricom i glavnom pokretačicom ovog ne-baš-običnog branda dječje odjeće.

”ORGINALNE DJEČJE ODJEĆE NEDOSTAJE NA NAŠEM TRŽIŠTU”

Željka je cijeli život u modnoj i tekstilnoj industriji, no tek se s rođenjem djevojčice Mine odlučila se otisnuti i u vlastitu poduzetničku priču.

”Shvatili smo da na našem tržištu nedostaje mode za djecu s naglaskom na kvalitetu. Mekani prirodni pamuk, urbani dizajn i visoka kvaliteta izrade su kriteriji koje smo tražili za odjeću naše Mine. Međutim, odjevne komade te vrste teško smo pronalazili što nas je potaknulo da ponudimo tržištu svoje ideje.”

Minami odjeća u mnogočemu se razlikuje od klasične dječje odjeće.

Krojevi i dizajn ne sadrže puno različitih uzoraka, crtanih motiva i raznolikih boja. Krojevi ne prate strogo tijelo te ih djeca mogu nositi i više sezona. Njihovi su odjevni komadi jako lepršavi i slojeviti – što ih čini praktičnima i zabavnim za nošenje.

U njihovim kolekcijama, osim crne, prevladava i žarkoružičasta te upečatljivo žuta boja.

”Uglavnom sve radimo sami” – kaže Željka.

“Slijedimo slow fashion i u tome da ne stvaramo velike količine dječje robice. Ona se radi u malim serijama, uglavnom po narudžbi. Uz to, sve se proizvodi u našem malom studiju u Zagorju gdje je cijela priča i nastala. Cijeli je fokus kad je proizvodnja u pitanju ostao na lokalnoj razini.”

KAD JE ODJEĆA ZA DJECU U PITANJU KORISTI SE SAMO PAMUK VISOKE KVALITETE

Od materijala koriste se deadstoke tkaninama i viškom tkanina iz proizvodnje, prirodnim pamukom i ekološkim materijalima. Istime je njihov rad podignut na sasvim novu razinu održivosti pri čemu potiću svijest o očuvanju prirode.

Razvoju branda Željka i njezin tim posvećuju posebnu pažnju.  Pa iako djeca na brandove ne obraćaju pozornost te je proces dugotrajan i stalan – cilj im je da Minami bude široko prepoznatljiv po temeljnom postulatu – kvaliteta prije svega.

Mi Željki i cijelom Minami timu želimo puno sreće u daljnjem razvoju.

Vama ipak predlažemo da bacite pogled na @minamimagic (osobito njihove preslatke haljine za djevojčice)!

p.s. za još super ideja za poklone za djecu pogledajte i što smo pisali o Riblja priča.