...
najljepši terarij

Najljepši terariji branda BILJKE.PLANTS bit će vaše zelene ”đungle” u malom! Leave a comment

Energija i entuzijazam kojom zrači Ana – mlada poduzetnica i studentica povijesti umjetnosti – upravo je zarazna. Zato nas iznimno veseli što smo u mogućnosti predstaviti ovu posebnu mladu djevojku i njezin najzeleniji mali hrvatski brandBILJKE.PLANTS,

NIJE SVE TAKO SIVO

U Aninoj je priči najnevjerojatnije što ju je na poduzetništvo potaknuo upravo omraženi nam lockdown. Međutim, ona je vrlo brzo shvatila da nije sve tako sivo, već upravo prilika da doda u svijet malo boje i to – zelene. Uslijed općeg kaosa i samoizolacija uspjela je svoj hobi i ljubav prema biljkama podignuti na višu razinu (i to super-poslovnu).

Sve je započelo skupljanjem raznih biljaka za koje se s vremenom bilo sve manje mjesta u mojoj maloj vinkovačkoj sobi. Manjak prostora potaknuo me na istraživanje o raznim načinima smještaja biljaka, ali i posebnostima njihovog održavanja.

Drugim riječima, Ana je započela skupljanjem biljaka i istraživanjima – koji su prerasli u oduševljenje terarijima, a terariji su ubrzo postali i njezin primarni fokus. Ljubav je pronašla upravo u želji da stvara – kako sama kaže: ”samoodržive zelene oaze, koje će estetikom postati dodatak svakom ekološki osviještenom domu”.

Dodaje kako terariji zbog pametnog načina sadnje stvaraju svoje mikroklime pa je ljudska intervencija u očuvanje i rast biljaka minimalna. Osim divne estetike malih đungli, terariji branda BILJKE.PLANTS posebni su i jer su potpuno ekološki prihvatljivi.

”Željela sam u potpunosti izbjeći čuvanje biljaka u u plastičnim kalićima, koji se teško recikliraju. Zato je svaka sastavnica terarija BILJKE.PLANTS ekološki prihvatljiva i ne pridonosi ogromnoj količini smeća u svijetu.”

Uz navedeno, terariji pozitivno djeluju i na smanjivanje razine stresa pa Ana ističe kako su ”obvezna oprema” na njezinom stolu u vrijeme ispitnih rokova.

#SAMOZELENO i #SAMONAPRIJED – RADIONICA ZA IZRADU TERARIJA!

Danas ipak – samo godinu dana nakon pokretanja branda – zbog velikog interesa biljkoljubaca širi poslovanje u svim smjerovima. Tako od nedavno drži radionice izrade terarija, a izdala je i BILJKE.PLANTS DIY set za izradu istog koji je postao hit proizvod i rođendanski poklon. Posebno je i njezino ”ekološki osviješteno”’ božićno drvce koje je sama osmislila i razvila. Radi se o drvcu koje se ne baca. Naime, uz pomoć kokedame stvorila je prirodnu teglicu za drvce, a koja se nakon blagdana može jednostavno presaditi u vrt.

Zaključno ova simpatična mlada hrvatska poduzetnica i studentica navodi kako: ”Bez ljubavi i znatiželje prema biljkama, BILJKE.PLANTS brand ne bi postao ono što je danas. A to je samoodrživa zelena zajednica za sve one koji voli biljke i nastoje živjeti ekološki osviješteno.”

O Aninim zelenim radovima i uspjesima mogli bi vam još pisati – ali biti će najbolje ako sami bacite oko na web stranice branda BILJKE.PLANTS, njihov Instagram profil ili Facebook i istražite sami. Sigurni da će i na vas prenijeti djelić zelenog entuzijazma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)